Crenvurștii copilăriei – Crenvurști Casa Danilevici

crenvursti danilevici

Crenvurștii copilăriei – Crenvurști Casa Danilevici

Povestea începe așa…

Au fost odată ca niciodată…crenvurștii copilăriei. La Casa Danilevici din Gura Humorului a fost păstrat meșteșugul străvechi al preparării crenvurștilor: aromele, textura, gustul fin și proaspăt te poartă spre tărâmul minunat al copilăriei, o fereastră în timp spre bucatele de altădată. Păstrată cu sfințenie de generații, rețeta a rămas aceiași: carne slabă, de porc şi de vită, aleasă cu grijă – cu preponderență pulpă și spată, slănină de calitate superioară și condimente simple (sare de Cacica, usturoi și enibahar). Crenvurștii sunt umpluți în membrane naturale, prefierţi și apoi afumați tradiţional la fum cald din lemn de esenţă tare, până ce devin arămii si stralucitori. Simplu! Asta e rețeta din care se obțin crenvurștii copilăriei – crenvurști premium Casa Danilevici.

De la origini

Originea crenvurștilor se pierde în negura vremurilor, rețeta originară fiind disputată între austrieci și germani. Chiar dacă acum sunt cunoscuți ca și “Crenvurști vienezi”, Wiener Würstchen, s-a stabilit că aceștia au fost creați în secolul XIX de către un maestru mezelar german, din zona Frankfurtului (de unde și denumirea uneori întâlnită de Frankfurteri), ce s-a mutat mai apoi cu afacerea sa în Viena, unde aceștia au și devenit populari.
O rețetă din 1840 descrie ingredientele acestora ca fiind carne macră și slănină de porc, însă o altă rețetă de mai târziu, de la 1886, descrie aceștia ca fiind făcuți din carne slabă de vită, iar pentru crenvurștii Frankfurter, carne fără grăsime de porc, la care se poate adăuga carne de vițel sau de vită.

Și până în prezent

În sistemele industriale moderne intens tehnologizate, din dorința de a maximiza profiturile, carnea folosită la acest produs a început să sufere din punct de vedere al calității, înglobând carne dezosată mecanic (MDM) și produse secundare de slabă calitate.
Casa Danilevici, producătorii noștri, au ales să respecte calitatea în detrimentului costurilor, să păstreze reţetele străvechi, tradiționale, învăţate de la patriarhul Casei Danilevici – un măcelar neamţ pe lângă care a fost ucenic la Bistriţa, pe vremea imperiului Austriac, pe când era un fecior tânăr.

Calitatea ingredientelor, prospețimea, textura și gustul unic, fac din crenvurştii Danilevici un preparat superior produselor convenționale, plasându-i în categoria premium!

Vă invităm să profitaţi de oferta valabilă în perioada 1 – 14 Februarie, când pentru orice comandă plasată, vă oferim un pachet de 300 gr de crenvurşti cadou.

Așteptăm să ne spuneți dacă v-au plăcut, până atunci POFTĂ BUNĂ!

No Comments

Post A Comment