Despre producători

Prăjituri de casă ca la carte de la tanti Vera

Unde?

În Câmpulung Moldovenesc, în capu’ satului își are cuibul o iscusită gospodină, doamna Alboiu-Sandru Virginica, cunoscută în zonă ca și tanti Vera. Și noi o vom numi, în continuare, tanti Vera sau Vera- e mai personal, mai apropiat și cu ceva iz de vremuri trecute, implicit de tradiție păstrată și dusă mai departe. Tradiția de a face prăjituri de casă ca la carte, cartea aceea veche, de rețete cu ingrediente naturale- mult unt, ouă, magiun de casă, creme de casă…

Despre tanti Vera, cum face și ce o face așa renumită

Cine zice că a sta în bucătărie nu e mare lucru, nu a cunoscut-o pe tanti Vera, o gospodină dârză și tenace, deprinsă cu munca din tinerețe, când își ajuta la copt mama și bunica. În limbajul modern i-am putea spune un antreprenor de succes, succes dovedit în concursurile și clasamentele mai mult sau mai puțin formale, pe la evenimentele și sărbătorile care reuneau gospodinele din zonă și preparatele lor, iar tanti Vera se distingea întotdeauna cu bunătățile ei- prăjituri de casă ca la carte.

 

Pasiunea și determinarea cu care muncește sunt de netăgăduit, doamna Vera având o personalitate puternică și principii bine înrădăcinate. În felul în care îți vorbește despre bucătăria ei înțelegi rigoarea cu care păstrează tradiția și că nu s-ar abate nicidecum de la regulile prestabilite și cartea de rețete consacrată. Nu poți să nu observi planificarea riguroasă cu care sunt organizate toate activitățile din laborator, nimic nu pare lăsat la întâmplare, ci totul funcționează ca un ceas, cu rotițele bine unse și întors la intervale precise.

Pentru că vrea să fie sigură pe calitatea prăjiturilor, îi place să își pregătească în laboratorul propriu cât mai multe din ingrediente, așa că își prepară brânza de vacă, magiunul de prune, dulceața de fructe și multe altele.

Astfel, ținînd cont de personalitatea ei, de modul în care își organizează “bucătăria” proprie și de rezultatul obținut, ne-a venit ideea titlului- prăjituri de casă ca la carte.

Ce avem la degustare?

Când ai brioșe în cuptor, cornulețe de frământat, saleuri de ambalat- nu ai timp de stat la povești. Am dat un ochi și am văzut cât sunt de bine organizate fluxurile de lucru, echipa de ajutoare și am lasat-o pe Vera să își termine treaba; la povești ne-am întors când a fost totul gata, pe gustate…

Aș mai spune multe, dar m-am pus pe mâncat, arată totul prea bine. Ne-a omenit tanti Vera așa cum e obiceiul locului, cu mâna largă și din toata inima.

Vă invit și pe voi să încercați delicioasele cornulețe cu magiun, saleurile cu cașcaval, brioșele cu vișine pe care le găsiți pe www.NordNatural.ro.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.