Abonează-te la newsletter-ul Nord Natural și fii la curent cu ultimele noastre promoții și oferte:
Afișez toate cele 2 rezultate
ŞVAIŢER – Ținutul Călimanilor 250 g
Brânză maturată Măieriș -Tinutul Călimanilor 250 g
Măierișul poate fi servit ca aperitiv, feliat, dar se pretează foarte bine și la topire. Nu este foarte greu de asortat, potrivindu-se bine lângă mai orice: cartofi fierți, legume, carne, dar trebuie neapărat să vină la pachet cu un pahar de vin, o atmosferă relaxată și o vorbă bună. Este o sursă bogată de calciu, proteine și vitamina A.
Povestea brânzeturilor Ținutul Călimanilor este una extraordinar de frumoasă. E povestea soților Diana și Cristian Țăranu, ce au dat viața agitată de la oraș pe traiul tihnit de la țară. Au început prin a renova casa bătrânească pe care o aveau la Șaru Dornei, o mică localitate de la poalele Parcului Național Călimani, iar când au terminat, le-a venit minunata idee de a-și face propria fabrică de brânzeturi. Ei, și să vezi ce brânză maturată și ce frumusețe de șvaițer iese din fabrica lor! E ceva nemaipomenit să urmărești cum ditamai roțile de șvaițer sunt maturate cu lunile; sunt întoarse zi de zi când pe o parte, când pe alta și frecate cu o perie aspră înmuiată în saramură; și cum, după 2-3 luni de stat ba la rece, ba la cald, șvaițerul începe să dospească și să facă niște găuri cât cireașa. Arată șvaițerul Ținutul Călimanilor al familiei Țăranu așa de cum ar trebui să arate un șvaițer, că atunci când îți tai o felie, mai că te-ai aștepta să apară de undeva șoricelul din desenele animate ale copilăriei, rugându-te să-i dai și lui o bucățică.