Afișez toate cele 2 rezultate

Arată 36

ŞVAIŢER – Ținutul Călimanilor 250 g

30.00 lei
Gramaj: 250 g Descriere: Șvaițerul este o specialitate fină de brânză, fiind produs din lapte nepasteurizat, păstrat la maturat cel puţin 90 de zile, întors zilnic de pe o parte pe alta şi dat cu saramură. Şvaiţerul este preparat după o rețetă tradițională elveţiană adusă în Bucovina de aproape 200 de ani.

Brânză maturată Măieriș -Tinutul Călimanilor 250 g

28.00 lei
Gramaj: 250 g Descriere: Măierișul este o brânză semitare, din lapte nenormalizat de vacă, cu o pastă untoasă. Roțile de aproximativ 5 kg trec printr-o perioadă minimă de maturare de 3 luni, timp în care sunt păstrate în camere cu temperatură și umiditate controlată. La începutul perioadei, sunt întoarse și spălate zilnic cu saramură, iar mai apoi procedeul se rărește până la a fi spălate de două ori pe săptămână. Laptele de cea mai bună calitate, obținut de la vacile care au păscut și au fost hrănite cu fân din flora de munte, este prelucrat artizanal, în cazane de cupru.

Măierișul poate fi servit ca aperitiv, feliat, dar se pretează foarte bine și la topire. Nu este foarte greu de asortat, potrivindu-se bine lângă mai orice: cartofi fierți, legume, carne, dar trebuie neapărat să vină la pachet cu un pahar de vin, o atmosferă relaxată și o vorbă bună. Este o sursă bogată de calciu, proteine și vitamina A.

Povestea brânzeturilor Ținutul Călimanilor este una extraordinar de frumoasă. E povestea soților Diana și Cristian Țăranu, ce au dat viața agitată de la oraș pe traiul tihnit de la țară. Au început prin a renova casa bătrânească pe care o aveau la Șaru Dornei, o mică localitate de la poalele Parcului Național Călimani, iar când au terminat, le-a venit minunata idee de a-și face propria fabrică de brânzeturi. Ei, și să vezi ce brânză maturată și ce frumusețe de șvaițer iese din fabrica lor! E ceva nemaipomenit să urmărești cum ditamai roțile de șvaițer sunt maturate cu lunile; sunt întoarse zi de zi când pe o parte, când pe alta și frecate cu o perie aspră înmuiată în saramură; și cum, după 2-3 luni de stat ba la rece, ba la cald, șvaițerul începe să dospească și să facă niște găuri cât cireașa. Arată șvaițerul Ținutul Călimanilor al familiei Țăranu așa de cum ar trebui să arate un șvaițer, că atunci când îți tai o felie, mai că te-ai aștepta să apară de undeva șoricelul din desenele animate ale copilăriei, rugându-te să-i dai și lui o bucățică.