Nod natural Hub

Beneficiile postului si produse recomandate

Se zice ca postul este de origine și instituire divină și de aceea îl găsim practicat din vremuri străvechi, întâlnindu-l în aproape toate religiile și la toate popoarele. Pe lângă semnificațiile spirituale prin care omul se apropie de Dumnezeu, postul are și valențe terapeutice pentru trup.

Iata cateva beneficii ale postului:

  1. Beneficii pentru sanatate: Studiile arată ca postul periodic poate avea numeroase beneficii pentru sanatate, cum ar fi reducerea inflamatiei, imbunatatirea sensibilitatii la insulina, scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol, precum si reducerea riscului de boli cronice precum diabetul de tip 2 si bolile cardiovasculare.
  2. Curatarea organismului: Postul poate ajuta la eliminarea toxinelor din corp, deoarece ofera timp sistemului digestiv sa se odihneasca si sa se regenereze. Multi oameni raporteaza o senzatie de claritate mentala si o energie sporita dupa post.
  3. Economisirea timpului si banilor: Tine postul poate sa iti economiseasca timp si bani, deoarece iti limiteaza timpul petrecut gatind si banii cheltuiti pe alimente.
  4. Disciplina: Postul este o modalitate excelenta de a-ti antrena vointa si disciplina. Practicand autocontrolul asupra alimentatiei sau a anumitor activitati pentru o perioada specifica de timp, iti dezvolti abilitatea de a rezista tentatiilor si de a-ti controla impulsurile.
  5. Autocunoastere: Postul poate fi o experienta profund personala, care iti permite sa iti cunosti mai bine corpul si mintea. In timp ce tii post, vei fi mai constient de relatiile tale cu mancarea si de modul in care aceasta iti afecteaza starea de spirit si nivelul de energie.

Iată și 5 produse pe care ți le recomandăm pentru post:

  1. Zacusca – găsești la noi o gamă variată de zacuscă de vinete, de țelină, cu ghebe, cu fasole, cu gălbiori s.a.m.d.
  2. Salate – salatele de legume sunt delicioase, sănătoase și recomandate pentru perioada postului
  3. Compoturi – compoturile de capsuni, fructe de padure, visine s.a.m.d sunt perfecte pentru aceasta perioada a anului
  4. Tocanele de legumeTocana Pofticioșilor – pe care o avem și la ofertă – gratuit la comenzi de peste 250 lei
  5. Mierea si produsele apicole – benefice pentru organism si permise in post conform tradiției ortodoxe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *