Nod natural Hub

Rețeta săptămânii – Paste cu Ton și Pesto!

Pentru că tot avem delicioasele paste de Bucovina la ofertă (https://nordnatural.ro/producatori/paste-de-bucovina/), ne-am gândit să vă recomandăm o rețetă de PASTE CU TON ȘI PESTO!

Pastele cu ton şi sos pesto sunt un prim fel de mâncare excelent, bogat în gust și aromă. Sunt ideale pentru orice ocazie. Această rețetă conține ingrediente simple și gustoase, pesto de busuioc proaspăt și ton foarte bine aromat. Este imposibil să rezişti acestei bunătății culinare. Să vedem împreună  ingredientele şi modul de preparare.

Timp de preparare: 10-12 min

Dificultate: foarte uşor

Porţii: pentru 4 persoane

Ingrediente:

Pentru pesto

  • – 150 g busuioc (proaspăt)
  • – 3 linguri de seminţe de pin
  • – 80 g brânză rasă
  • – 2 căţei de usturoi (după gust)
  • – 150 ml ulei de măsline extravirgin
  • – 1 praf de sare fină

Pregătirea

Puneţi pe foc o oală mare cu apă sărată, peste care adăugaţi pastele.  Lăsaţi-le la fiert conform indicaţiilor de pe ambalajul pastelor. În funcţie de pastele alese, timpul de fierbere variază.

Între timp ne vom ocupa de pregătirea  pesto-ului

În primul rând spălați cu multă grijă frunzele de busuioc sub jetul de la apă, apoi uscați-le bine. După ce s-au uscat, puneţi-le în blender, şi adăugaţi sarea, usturoiul, uleiul de măsline, şi începeţi să mixaţi până când acestea se omogenizează şi frunzele de busuioc s-au tocat.

Adăugați la final brânza, seminţele de pin și continuați să amestecați până când pesto-ul este de consistența dorită și gata de utilizare.

După ce pastele sunt gata fierte, puneţi-le la scurs într-o sită, eventual deasupra chiuvetei, şi lăsaţi-le acolo timp de 1 minut.  Răsturnaţi apoi pastele într-un bol spaţios, adăugaţi sosul pesto, şi tonul căruia i-aţi scurs uleiul în prealabil, şi adăugaţi un praf de sare, sau mai mult, după preferinţe.

Decorați cu câteva frunze de busuioc proaspăt și câteva seminţe de pin. Acest fel de mâncare este, de asemenea, excelent de servit şi ca fel de mâncare rece.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *